/ ThinkStock/Getty Images
Младежите, скачали за Богоявленския кръст в Момчиловци, дариха 1455 лв. за оборудване на противопожарния автомобил, който бе осигурен от МВР преди дни на селото. Идеята е местното кметство да разполага с него и при нужда да се използва, до пристигането на огнеборците от Смолян.

През последните три години няколко семейства загубиха домовете си след пожари в Момчиловци. Коледарчетата от селото пък помагат с над 400 лв. за пострадалото семейство при един от последните пожари.

Това съобщи пред Дарик кметът на родопското село Сийка Суркова. В с. Соколовци са събрани 125 лв. за ремонт на опожарената къща. Подобна акция се провежда и в с. Широка лъка под надслов "Християни помагат на християни", като средствата от нея ще бъдат дарени на пострадалите.

Сумата в дарителската сметка към днешна дата е малко над 14 хил. лв. Отделно от това са събрани още почти 14 000 лв. „Днес пред комисия ще отворим последните дарителски кутии в Момчиловци, а сумата ще внесем в дарителската сметка.

Събраните до момента близо 28 000 лв. са достатъчни за ремонта на третия етаж на къщата, която вече има нов покрив и дограма“, добави Суркова.