/ iStock/Getty Images
Култовият филм „Оркестър без име" по едноименния сценарий на Станислав Стратиев, прероден в мюзикъл, гостува тази вечер - 1 август, на Античния театър в Пловдив.

Сцената ще събере 33 талантливи актьори и музиканти, които ще пренесат публиката в романтичната атмосфера на българското Черноморие от миналия век, чрез 16-те златни български хита, включени в мюзикъла. Продукцията е на Държавна опера - Варна.

„Сбогом моя любов" и „Казано честно" на Васил Найденов, „Нашият град" на  Тангра, „Две следи" на  Щурците, „Обичам те дотук" на ФСБ, „Големият кораб" на LZ са само част от любимите български песни на всички времена, които ще прозвучат в мюзикъла на режисьора Борис Панкин под диригентската палка на маестро Страцимир Павлов.

Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката ще се превъплъти Николай Дограмаджиев. Певицата и актриса Волена Апостолова ще замести Катето Евро в образа на Рени, а Димитрина Германова ще е чувствителната Ваня.
БТА