Митрополит Николай:  С вяра ще преодолеем бедствията
Митрополит Николай: С вяра ще преодолеем бедствията / снимка: Димитър Владимиров, Дарик радио Пловдив
Митрополит Николай: С вяра ще преодолеем бедствията
78548
Митрополит Николай: С вяра ще преодолеем бедствията
  • Митрополит Николай: С вяра ще преодолеем бедствията

В нашата немощ Бог ще прояви прояви своето всемогъщество, вярвайте само. Така пловдивският митрополит Николай  отговори пред медиите на въпроса дали ще преодолеем бедствията от последните дни. Владиката посрещна с  огромно вълнение частица от мощите своя духовен покровител Свети Николай Чудотворец. Те бяха донесени в страната от Кипърския митрополит Исайя и пристигнаха в митрополитския храм „Света Марина“ от манастира „Свети Свети Кирик и Юлита“ над Асеновград. Дядо Николай  благослови пловдивчани и цялата епархия.

Стотици миряни и свещеници се събраха в пловдивския храм,  за да се докоснат до мощите на светеца за здраве и благоденствие. Пристигането им бе оповестено с половинчасов камбанен звън. Десницата на светеца ще остане за поклонение в Пловдив до утре вечер.

Младо семейство с деца от Смолян, които не са на училище заради бедственото положение, също бе пристигнало за поклонение пред мощите на Свети Николай. Възрастна жена пък сподели, че идва, за да се помоли за здраве и спасение, тъй като светиите са много силни и помагат при бедствия и неволи.