/ iStock
С нова, значително по-интензивна стратегия и усъвършенствана техника, екипите на ОП "Чистота" се грижат за чистотата на Главната улица и площад „Централен“ в Пловдив, съобщи директорът на предприятието, Десислава Георгиева.

Това ключово пространство, привлекателно както за жителите, така и за гостите на града, сега се почиства с високоефективни методи. В процеса са включени два модерни метачни автомобила и два мощни миячни камиона. Специализирана технология гарантира максимална чистота, като първо паветата се метат с машини, след което се мият с четки и шампоан, за да блестят като нови.

Процесът продължава цели 8 часа, започвайки от 23:00 и завършвайки в 7 сутринта, за да не пречи на потока от хора и автомобили през деня.

Междувременно миенето на улици из целия град не спира. Според утвърдения график, улиците от първа категория се почистват всеки работен ден, тези от втора категория - три пъти седмично, а третокласните улици – поне веднъж на седем дни. Пловдив се стреми да осигури на своите жители чиста и поддържана градска среда.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня