МИЕ: Очакваме по-добра ефективност от ръководството на ВМЗ
МИЕ: Очакваме по-добра ефективност от ръководството на ВМЗ / dariknews.bg/ архив

Смяната на двамата членове на съвета на директорите на ВМЗ - Сопот е осъществена с оглед подобряване ефективността на работата на органа на управление на държавното дружество. Това се казва в отговор на официално запитване на Дарик Пловдив до министерството на икономиката и енергетиката, относно причините за смяната на двама от тримата членове на съвета на директорите на ВМЗ.

Манол Манолов и Деян Дойнов са доказали се професионалисти с опит в управлението на дружества и по-конкретно в търсене на нови пазари и реализация на продукция, се казва още в отговора на министерството.  Манолов който е лидер на БСП в Карлово и бивш кадър на оръжейницата, бе избран и за председател на Съвета на директорите на ВМЗ. Още при назначението си той даде заявка за това, че ще работи за сключването на нови договори, което ще увеличи отново работните места в завода.

Преди дни изненадващо бяха сменени 2-ма от общо 3-мата членове на Борда на директорите на ВМЗ – Сопот. Поста си запази само изпълнителният директор Иван Стоенчев.