/ iStock/Getty Images
Междучасие по безопасност на движението ще се проведе днес в Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив. Идеята е на млада учителка от училището.

Група пловдивски мотористи ще гостува в двора на гимназията и ще проведе беседа с ученици. Целта е да създаде уважение и лична отговорност към правилата за движение по пътищата, да се предпазят младежите от възможни рискове като участници в движението, разказа директорът на гимназията Гергана Георгиева.

Любителите мотористи, които ще посетят училището, не са просто авантюристи и фенове на високите скорости, а хора с отговорни професии - учители, бизнесмени, юристи. Те ще споделят с учениците страстта си към мотоциклетите и ще ги запознаят с необходимата екипировка, подготовката, уменията и знанията, които се изискват като шофьори.

„Тъй като в Професионална гимназия по битова техника в Пловдив учат предимно младежи, събитието ще провокира интереса им към събитието и към отговорността на всеки един от нас като участник в движението по пътищата ежедневно“, подчерта Гергана Георгиева.