„Местни данъци и такси” в Партийния дом вместо в Психодиспансера?
„Местни данъци и такси” в Партийния дом вместо в Психодиспансера? / netinfo
Искане държавата да предостави безвъзмездно на общината 3 етажа от бившия Партиен дом, където да бъде преместена дирекция „Местни данъци и такси”, подготвя и.д. кметът на Пловдив Петко Атанасов.

Общинските данъчни служби и в момента се помещават в държавна сграда на ул. „Радецки” 18, но прехвърлянето им на площад „Централен” при останалите общински дирекции ще улесни и гражданите, и администрацията, мотивира се Атанасов. Идеята е при плащанията на данък сгради и такса „Смет” да се използва и фронт офисът в Партийния дом.

За целта обаче Сметната палата и министерствата на финансите и на социалната политика трябва да дадат съгласие за преместване на 3 техни подразделения на ул. „Радецки”. На исканите от общината етажи сега се помещават Сметна палата – Пловдив, Държавен финансов контрол и Районната инспекция по труда. Готови сме да им предоставим и други варианти в общински помещения, защото целта ни е да концентрираме на едно място административното обслужване на пловдивчани, каза Петко Атанасов. Затова и администрацията се е отказала от първоначалното си намерение да мести данъчните си служби в освободената сграда на Психодиспансера на бул. „Руски”