мечка
мечка / Национален парк Централен Балкан
Мечка нападна и уби четири телетата край Триград. Животните се намирали в местността „Чаирите“ и са били в заграден с висока мрежа имот. Дивият звяр успял да се промъкне през нея в тъмната част на денонощието. Първо били забелязани две от убитите животни. Те били видени тази сутрин от пастира, който се грижил за тях, съобщи кмета на Триград Цветан Славков, чийто собственост са животните. При обход в района се натъкнали и на останките на две телета.

"Мечката е изкопала дупка и се е промъкнала под мрежата, като предполагаме, че не е голяма, тъй като отворът е колкото да се промъкне един човек. Мрежата, с която е ограден имотът е много дебела, но тя избрала място, което не е твърда почвата и е влязла", разказа Славков. В имота, който е около 25 дка се отглеждат общо около 40 животни, но дивият звяр успял да нарани и убие само четири от тях.

"Все още не съм отишъл лично да огледам поразиите, тъй като съм в една от групите за издираве на 16 - годишното момче, а неговото намиране е по-важно от това", добави кметът на Триград. Днес след обяд се очаква да се извърши оглед от спешната група към Регионалната инспекция по околна среда и водите в Смолян и горски в имота, който е на около 15 км. от селото.