Марта Божикова: Нямам морално право да остана на поста си
Марта Божикова: Нямам морално право да остана на поста си / netinfo
Зам. - кметът по европейските политики Марта Божикова е подала молба за напускане.

Нямам моралното право да остана на поста си и не желая да участвам в управление с БСП, заяви Марта Божикова. Мотивите за решението ми са лични и не са продиктувани от партийната централа на ГЕРБ, допълни тя. Дълго време усещах липсата на подкрепа от страна на общината и затова си тръгвам с облекчение. Моето място е предмет на много политически сделки и затова си мисля, че то ще бъде заето от човек на БСП, заключи Божикова. Тя подчерта, че ще изготви отчет за подготвените до момента проекти и ще го предостави на медиите, за да следят съдбата им. /Подробности чуйте в прикачения звуков файл/

Марта Божикова е третият човек на ГЕРБ, който си отива от управлението на Пловдив. Преди 2 седмици кметът на града Славчо Атанасов отстрани от длъжност заместника си по стопанската политика Георги Григоров, а на общинската сесия миналата сряда градският лидер на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев бе свален от поста председател на Общинския съвет, а мястото му зае Илко Илиев от ВМРО.

Няма да чуете от мен лоша дума за подалата оставка Марта Божикова, резултатите от работата й ще станат ясни слeд 5-6 месеца, когато изтекат сроковете за разглеждане на подготвените от екипа й проекти, каза кметът Славчо Атанасов. Той бе категоричен, че поста зам.-кмет по европейските политики ще бъде съхранен, а овакантената длъжност ще се поеме временно от директора на дирекция “Европейска интеграция и международно сътрудничество” Петър Минчев.