/ netinfo

Волейболният тим на Марица (Пловдив) ще срещне елитния руски тим Енисей (Красноярск) в последен мач от Шампионската лига преди груповата фаза на състезанието. Двубоят ще се играе днес от 18:00 часа в зала „Колодрума”. Победителят ще се класира за груповата фаза на най-престижното клубно състезание в света, а загубилия тим ще продължи във втория по сила европейски турнир - за Купата на ЦЕВ, където ще срещне финландския ХПК (Хямеенлина).

Старши треньорът на пловдивчанки Иван Петков очаква сблъсъка с бронзовия медалист от последния руски шампионат да бъде тежък.

"Както и предният мач с отбора на ЛП Сало (Сало), така и този мач ще бъде тежък. Според мен  всичко ще се реши в реванша в Русия. Мисля, че сме в малко по-добро състояние отколкото преди десетина дни. Момичетата вече започват да влизат в ритъм. Започва да се получава сработката в отбора. Всеки треньор винаги казва, че има още много какво да се работи. Аз не правя изключение, като не го казвам тривиално, а с чиста съвест, че нашият отбор все още е далеч от истинския си потенциал – и като форма на състезатели, и като обиграност на отбора, и като треньорски идеи...”, добави треньорът на Марица.

Вчера след обед руския тим пристига в Пловдив и успя да проведе две тренировки в зала „Колодрума”. Старши треньорът на Енисей Александр Кошкин поведе към България същите 14 състезателки, които спечелиха първите три срещи в руския шампионат.

„Разузнахме Марица в срещите, които изигра тима в предишния кръг на Шампионската лига. Дойдохме в Пловдив с нагласата да спечелим мача в Пловдив, без значение  с 3:2 или 3:0 гейма. Надявам се часовата разлика между Красноярск и Пловдив да не окаже влияние върху представянето на нашия отбор”, заяви наставникът на Енисей.

Централната блокировачка на Енисей Екатерина Ефимова сподели впечатленията си от Пловдив и обяви целите пред отбора за новия сезон.

„Залата е много хубава и градът много ми хареса. Познавам момичетата от Марица, които играят в националния отбор на България. Срещнахме се на европейското първенство преди два месеца. Целта за новия сезон пред тима е колкото се може по- напред в Шампионската лига и завоюване на призово място в руското първенство”, заяви обявената за най-красива волейболистка, както и за най-добър играч на Енисей през миналия шампионат Ефимова.

Билетите за срещата са на цена от 5 лв и могат да се закупят на място в зала "Колодрума". Входът за ученици и пенсионери е безплатен. Реваншът между Марица и Енисей е в събота, 11 ноември, от 12:00 часа българско време  в зала Арена Север в Красноярск.