Марица посреща белгийския Дофин в мач за историята
Марица посреща белгийския Дофин в мач за историята / netinfo

Женският волейболен отбор на Марица посреща белгийския Дофин (Шарлероа) в мач – реванш от 1/16-финалите на европейския клубен турнир Купата на ЦЕВ. Срещата е тази вечер от 18:00, а входът за трибуните в спортната зала на Пловдивския университет е свободен.

Шампионките и носителки на Купата и Суперкупата на България влизат като фаворит в мача след убедителната победа с 3:0, която постигнаха при гостуването си в Белгия в първия мач преди две седмици.

Според регламента нова победа или загуба с 2:3 гейма класира Марица за следващия етап от турнира. При победа за Дофин с 3:0 или 3:1 ще се играе „златен гейм“ до 15 точки.

Треньорът на пловдивчанки Иван Петков няма кадрови проблеми и може да разчита на всички свои момичета за реванша, докато белгийките пристигнаха в Пловдив без основната си разпределителка Селин Лафорж, която пропуска срещата заради травма. Така старши треньорът на гостите Паскуал Саурин ще разчита на поста плеймейкър само на 18-годишната Флор Еврар.

 

Двубоят на Марица е първият волейболен мач от европейски клубни турнири, който ще се състои в Пловдив за последните 22 години, след като за последно отново „жълто-сините“ участваха в състезанията на Стария континент през 1993 г. При класиране за следващия етап Марица ще стане първият пловдивски волейболен тим в историята, който ще участва на осминафинал в евротурнирите.