Марица и Калиакра въртят 2:2 в драматичен мач
Марица и Калиакра въртят 2:2 в драматичен мач / netinfo
Марица Пд пропусна да победи Калиакра в първия пролетен кръг на Източната Б група и двубоят завърши наравно 2:2. Срещата предложи футбол от ниско качество, но за сметка на това бе изпъстрена с драматични обрати и интересни ситуации.

Мачът започна по най-добрия начин за отбора на Вили Вуцов и още в 3-ата минута Стоилов простреля Скорчев за 1:0. Противно на очакванията, младият отбор на домакините реагира мигновено и в 17-ата минута Стоев спечели дузпа за пловдивчани, но потърпевшият стреля в аут от бялата точка. В 37-ата минута Стефанов ценрира от корнер и Каталиев изравни резултата, засичайки с глава топката в собствената си врата – 1:1. Марица можеше и да поведе преди почивката, но Байрев нацели напречния стълб след удар от фаул в 45-ата минута.

Това обаче се случи веднага след паузата. Докато гостите се усетят Стоев проби в наказателното поле и центрира остро към Стефанов, който отблизо изведе своите напред – 2:1. Калиакра постепенно излезе от шока и понатисна съперника в собствената му половина. Каварненци трудно стигаха до чисти положения като при едно такова Стоилов с глава изравни гредите в мача. Стигна се до 82-ата минута, когато при поредното меле пред Скорчев, Каталиев отбеляза второто си попадение в мача, този път в правилната врата – 2:2. В края на 6-минутното продължение Стоев пропусна да обере лаврите след като силният му удар бе боксиран от Григоров.