Марев: Обсъждаме варианти за действие, а не прекратяване на договора за Градски транспорт
Марев: Обсъждаме варианти за действие, а не прекратяване на договора за Градски транспорт / netinfo
Няма решение за прекратяване на приватизационния договор за Градски транспорт и за разтрогване на сделката, коментира пред Дарик радио изпълнителният директор на Пловдивската общинска агенция за приватизация Чавдар Марев, по повод декларацията на съветниците от Коалиция за Пловдив, в която се казва, че агенцията изпълнява политически поръчки на управляващата коалиция и трябва да се закрие. На вчерашния надзорен съвет не е обсъждано прекратяването на приватизационния договор с “Транс сити”, а варианти за действие, в случай че купувачът изпълни или не изпълни предписанията да поеме плащането на лизинговите вноски за новите 60 автобуса, които сега се погасяват от приватизираното дружество “Градски транспорт”, обясни Марев пред Дарик радио.

Той отрече, че агенцията е отказала да води преговори, каквото искане бе депозирал мажоритарният собственик Ангел Батаклиев. Самият факт, че тази вечер от 18 часа в общината има разширено заседание с участието на представители на купувача “Транс сити”, на агенцията за приватизация, на целия надзорен съвет и на експерти от общината, опровергава това твърдение, категоричен е Марев.

Той отказа да коментира политическите нападки от страна на червените съветници.

Не смятам да влизам в полемика на такова ниво и да коментирам подобни нападки, заяви пред Дарик председателят на Общинския съвет и областен лидер на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев.

Преди време от ВМРО също поискаха закриване на ПОАП, поради изчерпване на предмета на дейност на агенцията и прехвърлянето на останали приватизационни сделки на общински обекти и дружества, директно на администрацията. Дебатът обаче заглъхна, след като от ГЕРБ казаха, че такова решение може да се вземе поне година по-рано, за да се довършат всички стартирали сделки.