Манипулират работниците на “Еко Глобал”
Манипулират работниците на “Еко Глобал” / netinfo
Община Пловдив не дължи нито стотинка на фирма "Еко Глобал" по договор за обществена поръчка за сметопочистване и сметосъбиране. Това заяви пред Дарик главният финансист Марин Налбански по повод днешния втори протест пред общината на работниците от комуналната фирма.

Твърдението, че чистачките са без заплати заради превеждане на парите в чужди сметки са манипулативни, категоричен е главният финансист. През април градската управа е превела над 1млн 228 хил лв на “ЕкоГлобал”, доказа с две платежни нареждания Налбански. Той подчерта, че това е цялата сума за почистването на петте района за месец март и за първата половина на април. Парите обаче постъпват по сметката на съдия-изпълнител по разпореждане на съда, получено в общината на 11 април. Припомням, че сметките на “Еко Глобал” са запорирани по искане на частен кредитор заради дълг от 1 млн 356 хил. лв.

Второ обезпечение чрез запор на сметки е допуснато от Смолянския окръжен съд и по искане на община Пловдив. С него се гарантира плащането на неустойка от 1,8 млн. лв по неизпълнения и разтрогнат договор за чистене на район Южен. Предишният запор, с който общината искаше да си обезпечи бъдещото вземане, бе отменен от пловдивските магистрати.