Малин Кръстев и компания откриват Сцена на кръстопът
Малин Кръстев и компания откриват Сцена на кръстопът / dariknews.bg

Награденият с Аскеер 2011 за костюми „Кола Брьонон" по едноименния роман на Ромен Ролан е спектакълът, който ще открие 15-тото издание на Есенния международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът" утре вечер от 19 часа на Голяма сцена на Пловдивския драматичен театър. Представлението е на Младежкия театър „Николай Бинев", а постановката - на директора му Владимир Люцканов. В „Кола Брьонон" участват 24-ма актьори, сред които и известните Малин Кръстев, Станка Калчева, Стефан Мавродиев, Николай Урумов, Силвия Лулчева и Герасим Георгиев - Геро. Костюмите и сценографията са дело на Петя Стойкова, а композитор е Кирил Дончев.

Като „човешка комедия" определи жанра на спектакъла режисьорът Владимир Люцканов. Действието разказва за бохемския живот на един дърворезбар - от първите му любовни трепети край реката до „гмуркането" в смъртта. Ролята на едноименния герой е поверена на Малин Кръстев, който по време на представлението излиза само два пъти от сцената за по 3-4 минути, като вторият път - за смяна на грима. В образа на съпругата на Брьонон се превъплъщава Станка Калчева. Тя изпълнява главната роля в един друг спектакъл на Младежкия театър - „Фрида", който ще се играе на 11 септември на Камерна сцена.

Малин Кръстев и компания откриват "Сцена на кръстопът"
netinfo

Столичната публика е впечатлена от театралността на „Кола Брьонон", призна Люцканов. По думите му представлението е съчетание на различни компоненти, за да се избяга от повествователността на романа. Спектакълът е пищна смес от литература, драматургия и видео, като екипът е заложил много и на осветлението. Сложността на „Кола Брьонон" да бъде изигран в Пловдив се дължи на трудното адаптиране на представлението на сцената на Драматичния театър, уточни директорът на Младежкия тетатър. Според него за построяването на декора ще са необходими около 5 часа.