Илиян Рангелов в съда
Илиян Рангелов в съда / netinfo
Отложиха за есента делото срещу Илиян, убил от ревност годеницата си
Майката на Милена поиска доживотен затвор за убиеца на дъщеря си
94231
Майката на Милена поиска доживотен затвор за убиеца на дъщеря си
  • Майката на Милена поиска доживотен затвор за убиеца на дъщеря си
Делото за убийството на Милена Динева беше отложено, заради отсъствието на голяма част от свидетелите. Годеникът на Милена Илиян Рангелов застана днес пред съда по обвинение, че е убил своята приятелка по особено жесток начин - забивайки нож в гърдите ѝ. Заседанието трябваше да се гледа по съкратената процедура заради пълните самопризнания на обвиняемия. Днес обаче адвокатите на Илиян поискаха то да се гледа по общ характер, след разпит на всички 17 свидетели. Тъй като повечето от тях ги нямаше в залата, делото бе отложено за 23-ти октомври, след ваканцията на Пловдивския окръжен съд.

Годеникът на Милена от Куртово Конаре призна, че я е убил от ревност

Родителите на убитото момиче искат 6000 лв. обезщетение за нанесени имуществени и 400 хиляди лева за неимуществени вреди, а роднините на Милена желаят Рангелов да получи доживотна присъда. За това престъпление обаче законът предвижда от 10 до 20 години затвор. Мотивът за убийството на младата жена е патологична ревност.

Два дни преди да я прободе фатално с нож, Рангелов ѝ подарил годежен пръстен. В дома на Илиян беше открит ножа, с който той я е наръгал. Тялото на момичето беше намерено около полунощ на 29 декември, миналата година, в близост до дома, в който живеела с Илиян в село Куртово Конаре. Милена е трябвало да бъде нощна смяна в месарска фирма в съседното Ново село. Илиян Рангелов беше настанен за лечение в пловдивска болница, след като направи опит да се самоубие в ареста чрез прерязване на вените си. По-късно беше върнат зад решетките.

Репортажът от съдебната зала чуйте в звуковия файл.