М.Велчев: Монополът за доставката на газ трябва да бъде ограничен
М.Велчев: Монополът за доставката на газ трябва да бъде ограничен / netinfo
Монополът на „Булгаргаз” трябва да бъде ограничен и за това може да съдейства Държавната комисия за енергийно и водно регулиране като въведе нови механизми за конкуриране на различни доставчици. Цените на синьото гориво трябва да се формират на светло, за да може потребителите да са адекватно информирани, а не както е сега с подписания при конфиденциални обстоятелства договор с „Газпром”, коментира в Пловдив заместник председателят на НДСВ Милен Велчев.

Алтернатива за решаване на ситуацията с монопола за доставка на газ в стараната Велчев вижда в евентуална поява на друг доставчик – нов партньор-изпълнител на „Газпром”.

Не сме участвали в преговорите с „Газпром”, така че не знаем подробности за параметрите на новото споразумение, коментира още Милен Велчев. Спред него ценообразуването на газа трябва да бъде по-прозрачно за всички потребители.

Конкуренция при доставянето на газ в страната е наложително, за да може да се формират по-изгодни за потребителите цени, заяви зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев.

/Чуйте прикачения звуков файл/

На журналистически въпрос по повод скандала в ДАНС, Велчев шеговито отговори, че лично за себе си не се притеснява да бъде подслушван, защото няма какво интересно да се чуе.