Лорд Минчев представи в Пловдив книгата си МОЯТ ЕМИЛ
Лорд Минчев представи в Пловдив книгата си МОЯТ ЕМИЛ / снимки: Петър Тодоров

След мащабните събития в София и Варна, които събраха стотици фенове, кафе-книжарница Сиела в МОЛ Пловдив бе домакин на нова колоритна среща с лорд Евгени Минчев, който е описал личните си спомени с Емил Димитров на 150 страници.

Като съавтори в книгата са привлечени Митко Щерев, Александър Абаджиев и астроложката Оксана Хорват-Станчева. Извън основния текст на Евгени, споменатите разказват по свой начин за изпълнителя на “Моя страна, моя България”, като Оксана дори прави пълен астрологичен анализ на личността на певеца.

Книгата изобилства от автентични снимки и щедра описателна словесност на Минчев. Любопитното четиво се издава от прес група "Ние, жените", а цената му е 11.11 лева. Минчев разкри и причината, поради която книгата струва точно толкова: защото любимото число на Емил е било 111.

На представянето в Пловдив Евгени Минчев сподели, че в книгата е описал доста от странностите на естрадната ни звезда. “Заради паметта на един покоен вече композитор, когото няма да назова, съм спестил някои пикантни подробности”, допълни лорда.

Той съобщи също, че е подел инициатива за кръщаване на улица на името на Емил Димитров в София.

Лорд Минчев представи в Пловдив книгата си МОЯТ ЕМИЛ
netinfo
Евгени Минчев обяви и коя ще е следващата му книга. “Ще е за Лили Иванова, но тъй като с нея имаме само 2-3 скандала, не аз ще съм основният автор, а хора, които са били доста по-близо до нея през годините, като Митко Щерев например. Ще събера различните гледни точки на множество хора”, поясни лорд Минчев.

Екстравагантният PR се ядоса на градската управа, че не е сложила указателни табели как да се стигне до МОЛ-а и тутакси поиска да му донесат голямо уиски, което обаче се оказа твърде голямо и се наложи да си го прелее в две чаши. “Как може в град, който ще е културна столица на Европа, да няма една табела за МОЛ-а?”, изрази възмущението си Евгени Минчев.

Събитието приключи с песента “Моя страна, моя България”, която бе запята от автора на книгата, като му пригласяха и всички 50-тина присъстващи, дошли на представянето на "Моят Емил".