Летният театър работи през нощта незаконно
Летният театър работи през нощта незаконно / plovdiv24.com

Летният театър няма разрешение за удължено работно време, съобщиха от полицията по повод зачестилите сигнали на граждани от вдигания до ранни зори шум.

Началникът на Второ РПУ Валери Баранов е подписал становище на 15 юни, с което отказва на „Летен театър” да работи с удължено работно време. Този акт е в отговор на молба от 21 май на управителя на Летния театър Димитър Енчев с искане за непрекъснато работно време. Полицейската проверка по случая е установила, че Летният театър освен като средище за музикално-артистични, забавно-развлекателни и културно-обществени дейности ще работи и като заведение. За това има съгласуван проект с район “Централен” за 7 мокри бара със 70 седящи места.

След като Летният театър е започнал работа на 6 юни , в полицейското управление са получени много обаждания на граждани, живущи в района, за нарушения на нощната тишина. До момента на управителя на заведението са съставени 5 акта по Наредба № 1 на Община - Пловдив за нарушаване на нощната тишина след 23:00 часа без разрешение.