/ / iStock/Getty Images
Редовна пътническа линия Бурса – Пловдив ще бъде пусната от Летище "Пловдив" до края на годината. Това стана ясно по време на заседание на Управителния съвет на Фонда за развитие на Летище "Пловдив", съобщиха от пресцентъра на града под тепетата. 

Председателят на Съвета на директорите на летището Дойчин Ангелов представи доклад за дейността на дружеството. Кметът Здравко Димитров припомни, че редовните линии са обсъждани вече с представители на турската страна. За завършване на преговорите представители на летището днес пътуват за Анкара, за да се срещнат с президента на една от известните турски авиокомпании, директора на гражданското въздухоплаване и министъра на транспорта на южната ни съседка. Подкрепа и съдействие по темата има и от посланика ни в Република Турция Ангел Чолаков.

В Пловдив отбелязаха 119 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание


От Фонда за развитие на летището очакват до края есента към тях да се присъединят и още общини. Вече са водени разговори с кметовете на Пазарджик, Велинград, Кърджали, Смолян, Асеновград и Карлово. Освен български хотелиери желание да се включат са изразили и едни от най-големите организации на бизнесмени и индустриалци в Бурса – Румелисиад, Балкантюрсиад, също и Търговско-промишлената палата и община Бурса, каза Ангелов.

Предстои Община Пловдив да обяви обществена поръчка за избор на превозвач за редовна автобусна линия от Пловдив до летището. 
БТА