Лентички „Не сте сами” слагат  в Пловдив
Лентички „Не сте сами” слагат в Пловдив / netinfo

5 000 трикольорни лентички с надпис „Не сте сами” ще бъдат доставени днес в община Пловдив, която се включва в инициативата на Дарик радио, bTV и вестник „Стандарт” в подкрепа на българските медицински сестри и палестинския лекар, чийто смъртнu присъди бяха потвърдени от Либийския апелативен съд преди дни.

Кметът и екипът му от ще носят лентичките на ревера си, а призив за съпричастност към съдбата на медиците ни и на болните деца в Либия ще бъде включен в новогодишното обръщение на д-р Иван Чомаков.

Ще има заседание на международния фонд „Бенгази” след Нова Година, за да бъдат обсъдени следващите действия  след потвърждаването на смъртните присъди на медицинските сестри и палестинския лекар, но те ще бъдат на дипломатическо ниво. Това съобщи в интервю за Дарик радио кмета на Пловдив д-р Иван Чомаков, който е председател на гражданското сдружение за насърчаване на двустранните отношения между България и Либия и член на фонда за подпомагане на заразените със СПИН либийски деца.

Цялото интервю с кмета Иван Чомаков и мнението на пловдивчани за инициативата "Не сте сами" можете да чуете в прикачените файлове.