Лектори от 11 европейски страни на форум за правата на жените в Карлово
Лектори от 11 европейски страни на форум за правата на жените в Карлово / Снимка: www.society.actualno.com

30 младежки лидери от 11 европейски страни ще участват в 5-дневен форум-дискусия за правата на жените, проблемите с трафика на хора и насилието върху жената.  Срещата, чийто домакин е град Карлово, е по линия на проект, спечелен от сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина”, финансиран по Програма „Младежта в действие” на Европейската комисия.

30-те участници ще се обучават да реализират конкретни мерки, инициативи и проекти в своите общности за подпомагане борбата с дискриминацията на женския пол.

Програмата на форума предвижда и отбелязване на Международния ден на жената – 8-ми март. На представителките на нежния пол ще бъдат   подарявани цветя и ръчно изработени картички.  

 

По повод празника на жената в Пловдив пък ще се проведе симпозиум за ролята на майката в семейството и обществото.  Лектори ще бъдат деканът на Педагогическия факултет в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” доц. Дора Лефтерова, Мария Загарова – преподавател в Духовната семинария и лектор в Богословския факултет, д-р Сефер Хасанов – преподавател в Ислямския институт. Организатори на събитието са  „Фондация „Роза” и Пловдивски граждански клуб под патронажа на Община Пловдив.