Лекари пушат в болницата,  пациенти блокирани в асансьор на ужасите
Лекари пушат в болницата, пациенти блокирани в асансьор на ужасите / netinfo

Над 10 пациенти и медицински сестри бяха блокирани в товарния асансьор на МБАЛ Пловдив тази сутрин. Близо 20 минути никой не реагира на силното тропане и виковете на бедстващите в асансьора, въпреки намесата на репортер на Дарик радио.

 Благодарение на усилията на една от блокираните в асансьора медицински сестри, която получи инструкции по мобилния си телефон, кабината бе придвижена до първия етаж на спешното отделение.

 

Асансьорът в болничния сектор, който се ползва само за спешни случаи, извозва предимно пациенти на носилки и легла, преди или след оперативна интервенция, също не функционира нормално, установи наша проверка. Техническа повреда прави употребата му почти невъзможна. За да не се блокира напълно работата по извозване на спешните случаи, ръководството на болницата е взело решение да назначи постоянно пребиваващ в асансьорната кабина служител, който има задължението да отговаря на виковете и чукането по вратите на санитарките, които съпровождат пациентите до специализираните кабинети, операционни, лаборатории и т.н. Последният разполага със стационарен телефон, по-който го търсят лекарите със спешни случаи. Този телефон обаче също е развален, установи репортер на Дарик.

 

 

Чуйте автентичен запис от първия звуков файл:

 

 

10 годишно момиченце, прието в спешното отделение със затруднено дишане и сериозен пристъп на горните дихателни пътища и изпратено веднага от дежурния лекар за консултация със специалист от отделение Уши Нос Гърло, разказва за преживения ужас в болничния асансьор .

 

 

Чуйте разказа на детето от втория звуков файл.

 

 

В същото време лекари и сестри бяха засечени от журналисти на Дарик радио да пушат необезпокоявани в коридора на болницата пред рентгена на първия етаж до спешното отделение / на снимката /.