Ледената пързалка в панаира отваря врати утре
Ледената пързалка в панаира отваря врати утре / netinfo

Единствената в Пловдив ледена пързалка ще отвори врати утрев 10 часа и ще бъде безплатна за деца на възраст до 12 години, ако я посещават до обяд.
На разположение на любителите на фигурното пързаляне са 200 чифта кънки, които се наемат срещу 3 лева. За децата до 12 г. са безплатни. Те ще бъдат допускани само с придружител.
Фигуристите ще влизат на ледана групи от 100 човека за 1 час, а след всеки тур е предвидена 30-минутна почивка за преобуване и почистване на леда.

Пързалката с площ 600 кв. метра е разположена в пространството между 7-а и 3-а палата на панаирния комплекс. Тя е по-голяма от миналогодишната, която беше на Централния площад и заемаше 448 кв. метра. Билетът обаче е на същата цена.

Пързалката ще е отворена от 10 до 22 часа като на 27 декември ще работи до 16.00 ч, на 31 декември – до 17.00 ч, а на 1 януари 2008 г. ще е затворена.

Билетът за възрастни е 2 лева с включена застраховка срещу злополуки. От панаира е осигурено постоянно дежурство на медицински екип и охрана


С откриването на пързалката се дооформя коледното градче в панаира. Край нея са павилионите на винения фест, а в 8-а палата е коледният базар, където 233 български фирми предлагат всичко необходимо за празничното пазаруване.