Ледена елха ще радва туристи в Чепеларе
Ледена елха ще радва туристи в Чепеларе / снимка: Адриан Кулев

Ледена елха ще радва туристите в Чепеларе. Идеята била пренесена от семейство скиори от родопския град, които били впечатлени от подобна елха във Вал Гардена, Италия. С помощта на Общината, те успяват да превърнат във факт ледената елха, която е поставена в реката, близо до моста в началото на пешеходната улица на Чепеларе.

За реализирането на идеята помогнали и живеещите в съседство, като осигурили водата и електричеството за осветяването ѝ вечер. За направата на нетрадиционната елха е използвана дървена конструкция от 6 метра. За да стане красива ледена елха, ще бъдат нужни около 30 кубика вода, смятат ентусиастите, решили за разкрасят родния си град. Те нямат притеснения относно обледяването ѝ, защото вечер температурите в родопското градче са минусови.

Инициаторите на идеята имат амбицията да поставят подобни ледени елхи и на другите мостове в Чепеларе. Така, според тях, градът ще стане по-привлекателен за туристите, а елхата ще бъде интересна за снимки и селфита не само на Коледа и Нова година, а и през останалите зимни дни.