Л.Кръстев: Атака е готова и ще влезе в местното управление
Л.Кръстев: Атака е готова и ще влезе в местното управление / netinfo
Ако е вярно, че България вече се намира в нов етап на развитие, определям себе си като представител на ново поколение хора, така наречените политици, които желаят да работят за обществото, каза в студиото на Дарик радио кандидатът на "Атака" за кмет на Пазарджик Лъчезар Кръстев. На моето представяне като кандидат-кмет за Пазарджик Волен Сидеров съобщи, че партия "Атака" е преминала детската си възраст и сега е готова да влезе в управлението, добави Лъчезар Кръстев. Партията е натрупала достатъчно сила от общественото доверие, което е получила, така че при всички случаи ще влезе в местното управление и ще започне да решава тези наболели проблеми, които доведоха недоволството на българското общество, смята още най-младият кандидат за кмет на общината, адвокатът Лъчезар Кръстев.

Община Пазарджик не е откъсната от България и проблемите са същите като на всички българи, каза още Лъчезар Кръстев. Например проблемът с боклуците го има и за Пазарджик и ние ще насочим нашите усилия за разрешаването му  час по-скоро, като ще създадем завод за битови отпадъци, а не ново депо. От разговорите със специалистите знаем, че общината има място за изграждането на завод, ще търсим и инвеститори, заяви Кръстев. Голям е и проблемът с транспорта. Мръсни автобуси пътуват по извънградските линии, нередовни са, има отдалечени места в общината, до които рейсове въобще не се движат. Представителите на "Атака" в Пазарджик ще инициират промяна в транспортната схема и ще търсят възможности за инвестиции в нови автобуси и превозвачи.

Цанко Бангьозов, трети в кандидат-съветническата листа на "Атака", който също бе гост в студото на Дарик радио, обяви, че партията има основна задача преди всичко да промени статуквото - "тези, които 18 години са крали и лъгали трябва да си отидат от политическото битие". Съветниците от "Атака" ще започнат с няколко основни неща - ще организират референдуми по въпроси, касаещи над 10% от обществото. 80% от селата в общината все още нямат канализация, каза Бангьозов. Досега, за 18 години, по три села на година да бяха канализирани, пазарджишките щяха да са благоустроени. Още от първия ден на управлението си "Атака" ще направи ревизия на всички инвестиционни сделки поне за два мандата назад, добави той.

Кандидатът на "Атака" за кмет на Пазарджик Лъчезар Кръстев каза още, че в управленската си програма залага на три основни и важни неща – образование, здравеопазване и спорт, зад които се крие всичко останало.

На въпрос как смятат да задържат младите хора да живеят и работят в общината Лъчезар Кръстев отговори, че в разговори с хората от бизнеса те твърдят, че в Пазарджик няма качествена работна ръка. Затова общината трябва да работи за това да има повече места за квалификации на младите. Инвеститорите търсят качествена работна ръка, смята Кръстев. Сериозен сигнал за младите хора ще е, ако начело на общината застане човек на неговата възраст, а в общинската администрация заработят млади хора, с нови идеи и възможности.

Сериозен проблем за Пазарджик е и престъпността, криминогенната обстановка в града е много по-висока от тази в България, каза кандидатът за кмет Лъчезар Кръстев. Засега всичко се върти в един порочен кръг, смята той, хващат се дребните престъпници, а големите се разхождат на свобода. „Не казвам, че кметът трябва да лови престъпниците, но той е отговорен за спазване на обществения ред и за контрола върху спазване на общинските наредби, който сега е занижен”, добави още Кръстев.