Кът с рибки и костенурки в детска градина в Тракия
Кът с рибки и костенурки в детска градина в Тракия / район Тракия

Аквариуми с многобройни рибки и костенурки вече радват посетителите на Детска градина „Велимира“ в район Тракия. Новите придобивки са разположени във фоайето, а малчуганите всекидневно се любуват на водните обитатели и полагат грижи за тях.

Детското заведение реализира проект по ПУДОС „Еко кът водни приятели“ на стойност 4800 лева.

„Изпълнението на проекта е много добро. Адмирации за директора и всички служители на ЦДГ „Велимира“ за свършената работа“, заяви кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, който днес лично се увери в това. Той подчерта, че само 4 детски градини от Пловдив са спечелили проекти по ПУДОС, а от администрацията на район „Тракия“ са помогнали при изготвянето на проект „Еко кът водни приятели“ .

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров сподели и задоволството си от факта, че възпитаниците на ЦДГ „Велимира“ вече интензивно ползват последната придобивка в детската градина – плувния басейн.

Децата могат да плуват в басейна от края на септември тази година, след като благодарение на Община Пловдив бе изградена мъглоуловителна система. Такава липсваше и поради тази причина мястото се използваше като физкултурен салон.  По този начин бе решен още един проблем, оставен в наследство от предишното управление.