Кърджалиец победи на ултрамаратона Персенк Ултра
Кърджалиец победи на ултрамаратона Персенк Ултра / снимки: пресцентър на община Асеновград

29-годишният Божидар Антонов от Кърджали стана победител в тазгодишния ултрамаратон „Персенк Ултра 2014“, съобщиха от община Асеновград. Той победи с време 19 часа, 39 минути и 22 секунди конкуренцията на 133 бегачи от България и чужбина.

Второто място си поделиха българинът Здравко Мирчев и Махмут Явуз от Турция с по 20 часа и 22 минути, а на трето място се класира Иван Христанов.

При жените победителка в ултрамаратона стана Мария Николова с време 22 часа и 26 минути. Втора се класира Елеонора Григорова с време 27 часа и 22 минути, а трета остана Маузес Озчелик от Турция с 27 часа и 58 минути.

Кърджалиец победи на ултрамаратона "Персенк Ултра"
netinfo

От регистрираните 134 състезатели на старта в събота в 0.00 часа от площада в Асеновград тръгнаха 98. От тях 62 бягаха 130 км в „Персенк Ултра“, а 36 души – 80-километровото трасе в „Орехово Ултра“. Девет подкрепителни пунктове бяха разположени по 2-та маршрута, където над 100 доброволци помагаха на състезателите с напитки, храна, походни легла, медицинска помощ или ориентиране.

Тази година в ултрамаратона се включиха рекордьорът на „Гинес“ Любомир Палакарчев и конкурентът му Руско Кадиев, но не успяха да влязат в челната тройка.

Всички състезатели, които покриха контролното време от 36 часа за преминаването на 130-километровото трасе от Асеновград до хижа „Персенк“, получават по 4 точки за участие в UTMB във Франция.