Куче хамелеон на изложба в панаира
Куче хамелеон на изложба в панаира / netinfo
Куче, което се ражда черно, а умира бяло, ще бъде една от атракциите на Зоо ревюто на домашни любимци, което се открива в събота в панаира. Според възрастта си екзотичният ирландски кериблутериер променя цвета си в тъмносив и син, обясни председателят на Киноложко дружество - Пловдив Андон Тодоров. Други домашни любимци, които за пръв път ще бъдат представени в България, са овчарка, която е съвсем черна и по – малка от обичайното, шведски лапхунд, папагали от видове, които досега не са показвани в страната.

Три нови забавни конкурса са включени в програмата на деветото издание на панаира на домашните любимци. Публиката ще определи най-красиво танцуваща двойка стопанин и куче, най-добре представящи се бебе и куче и най- артистичната двойка човек-куче.

За първи път ще бъдат демонстрирани елементи от изпита „Пригодност за живот на кучето в градска среда”. Това е част от съвместната програма на Международен панаир Пловдив и Киноложкото дружество в града за популяризиране на кучетата като помощници, а не само като домашни любимци.

Входът за изложбата е 2 лева.