Кралят на салсата в Пловдив
Кралят на салсата в Пловдив / netinfo

Пловдив е българската столица на класическата кубинска салса, заяви Александър Родригес, който е един от организаторите на предстоящия концерт на краля на кубинската музика Педрито Калфо и неговата група ”Ла Джастиция” на 30-ти ноември в Международния пловдивски панаир. Повече от 200 души годишно минават през пловдиските клубове по салса, посочи още Родригес, който през 1998 година се установява в България и основава школа за танци Карибе Салса в града под тепетата.

Педрито Калво е харизматичен певец, който започва своя път през 1957 година. Той работи с някои от най-любимите латино групи в света като ”Буенависта Сошъл Клъб” и ”Афрокубан ол Старс”. Докато пее той се изявява и като танцьор. Върхът в неговата кариера е момента, в който печели ”Грами” с групата ”Лос Ван Ван”.

На първия по рода си кубински салса фестивал в Пловдив от 30-ти ноември до 2-ри декември ще има сформирани групи за различните нива на владеене на танца. Своите умения пред българска публика ще покаже и световния шампион по салса от първенството в Сан Марино- Янек Ревиля, който е известен като човека с ”най-бързите крака”.