НАП-ПЛОВДИВ
НАП-ПЛОВДИВ / netinfo
Над 170 000 удостоверения за дължими данъци ще могат да се издават автоматизирано, без да се налага посещение в офис на НАП, съобщават от приходната администрация. Само за първите четири месеца на тази година в НАП-Пловдив са подадени заявления и издадени 11 261 удостоверения.  

От ноември миналата година НАП е осигурила възможност за предоставяне по служебен път на удостоверение за наличие или липса на задължения на административните органи и възложители на обществени поръчки. Достъп до тази електронна услуга ще бъде предоставен от приходната администрация и на банкови институции, нотариуси и общински власти.

След въвеждането на новия модел, чрез който институциите ще могат да изискват и получават удостоверенията директно чрез електроните услуги на НАП, без да се налага да ангажират гражданите с набавянето на документите, ще се улесни работата и ще спести от времето на всички.

От НАП допълват, че предстоят срещи с представителните организации на банките, на общинските власти и нотариусите, за да се уточнят техническите параметри на обмена на информация.