Ковачки влиза във владение на имотите в Баня
Ковачки влиза във владение на имотите в Баня / netinfo
Частното дружество “Баня голф енд спа ризорт”, което обеща 60 млн. евро инвестиции в изграждане на ваканционно селище и голф игрища в района на гр. Баня, очаква следващата седмица да влезе във владение на общинските имоти, които общината апортира в смесено дружество с частния инвеститор. Това се казва в изявление, изпратено от офиса на Христо Ковачки, който стои зад частната компания, регистрирана миналата година за реализацията на мегапроекта в Баня.
Новият собственик ще започне с рехабилитация на спортната зала в гр. Баня, която трябва да приключи в началото на летния сезон. Според инвеститорът това налага въвода му във владение на имотите да стане до дни, след като в понеделник кметът на Карлово Найден Найденов подпише заповед.
От офиса на Ковачки припомнят, че вече няма никакви пречки за отлагане на старта на инвестиционната програма, след като “Баня голф енд спа ризорт” внесе на 100% своята част от капитала в смесеното дружество в размер на 14, 8 млн. лева. В съда обаче текат няколко процедури, заведени от друг потенциален инвеститор – люксембургски фонд, срещу отказа на Общинския съвет на Карлово да обсъди алтернативни оферти на тази на Ковчаки.