Кошлуков: Гласувайте не за партии, а за личности
Кошлуков: Гласувайте не за партии, а за личности / netinfo
Кошлуков: Гласувайте не за партии, а за личности
19775
Кошлуков: Гласувайте не за партии, а за личности
  • Кошлуков: Гласувайте не за партии, а за личности

Брюксел може да бъде лостът, с който да се справим с проблемите вътре в страната си. Това каза водачът в листата за евродепутати на ЛИДЕР и  Новото време - Емил Кошлуков. Той призова хората непременно да се явят пред  урните на предстоящите избори. Днес ЛИДЕР и Новото време представиха в Пловдив листата си за Европарламента, в която е и местният кандидат - д-р Алина Добрева.  

Българите правят основна грешка като гласуват не за личности, а за партии, допълни още водачът в листата - Емил Кошлуков. По този начин, представителите, които изпращаме в Европарламента са просто партийни чиновници.

Като една от основните грешки на настоящите ни управляващи и евродепутати Кошлуков посочи неправилното усвояване на европейските средства. По думите му, проблемите с усвояването на 11 млрд. лв. европейски пари, и то във време на тежка финансова криза, е престъпление. Грешка и на евродепутатите ни е, че не направиха нищо,  за да подобрят ситуацията.

ЛИДЕР и Новото време се ангажираха да работят активно както за правилното усвояване на европарите, така и за някои необходими промени във вътрешния ред на страната. Европейският съюз може да бъде опората ни да се справим с корупцията и „бандитския капитализъм", допълни още Кошлуков.

Втората в листата - д-р Алина Добрева, която е работила 6 месеца в Европейската комисия, сподели впечатленията си, че България е изключително пасивна страна в Европарламента. Нашите представители буквално отсъстват от важни маси за преговори, на които се решават особено съществени въпроси, каза още тя.

Именно идеята за промяна в представянето на страната ни в Европарламента е причината, която ме провокира да се кандидатирам за евродепутат, допълни Добрева.