Консултират младежи за европейски проекти и в Пловдив
Консултират младежи за европейски проекти и в Пловдив / netinfo

Първи младежки информационно-консултатски център в Пловдив откри заместник председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Михаил Балабанов. В него пловдивчани ще получават актуална информация за възможностите за включване в европейски младежки програми за младежи, обучение и професионална реализация в чужбина, обясни пред Дарик радио координаторът на пловдивския център Йона Георгиева. Новата институция бе създадена от Националния алианс за работа с доброволци с покрепата на Пловдивска община. Офисът се намира в центъра на града на ул. „Петко Каравелов”.

Това е четиринадесетият поред консултантски офис, отворил врати у нас, който е последовател на една успешна практика в 10 от най-населените български градове, коментира при откриването заместник председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Михаил Балабанов. Според него такъв тип центрове ще доведат до премахването на бариерата между младите българи и Европа, като в лицето на Държавната агенция за младежта и спорта ще може да се разчита на една отворена комуникация за успешното реализиране на младото поколение у нас и в чужбина. Специално приветствие по повод стартирането на инициативата в Пловдив изпрати и председателят на ДАМС Весела Лечева, която пожела успехи на доброволците от центъра в бъдещата им реализация, а те от своя страна заявиха, че пловдивчани имат нужда точно от такъв център, който да им помага.

На 14 март се очаква отварянето на още един подобен офис в града под тепетата, който ще предлага консултации за младежите от цялата пловдивска област.