Конфискуват имуществото на Ванко1
Конфискуват имуществото на Ванко1 / netinfo

Очаква искът за конфискация на имущество на рап певеца Ванко 1 да бъде внесен до утре в Окръжен съд Пловдив . На 15 май е наложен запор върху хотела в Пловдив, собственост на семейството на Иван Главчев – потвърди пред Дарик радио регионалният председател на специализираната комисията по закона Петканов Георги Арнаудов .

Ванко 1 не се води официално собственик на нито един от недвижимите имоти, които притежава семейството му. Има наложен запор и върху 6-те Мерцедеса, които са част от колекцията му от луксозни автомобили.

Съгласно закона Петканов, имущество придобито по престъпен начин, може да се конфискува ако собственици са близки и роднини на осъденото лице.
Според юристите трябва да се докаже, че имуществото е придобито с пари от извършените престъпления, за които е издадена присъдата. В случая с Ванко 1 това е трудно доказуемо– заяви адвокатът му Виктор Михайлов.

По закон трябва да се образува дело в Окръжния съд и, след обнародване в държавен вестник, съдът трябва да постанови конфискация на имуществото, ако прецени, че е придобито по престъпен начин.