Комисия решава дали Спортното училище да стане държавно
Комисия решава дали Спортното училище да стане държавно / dariknews.bg/ архив

Община Пловдив е внесла документи за даване на Спортното училище на държавата, съобщи за Дарик ресорният зам.-кмет Георги Титюков. Въпреки че пътува до София за среща със зам.-министъра на спорта Йордан Йовчев, среща не е имало, защото последният заминал за Варна.

Това обаче не беше проблем да внесем документацията и сега трябва да чакаме решение на специална комисия, обясни Титюков.

Проблемът е, че комисията се оглавяваше от Иван Ценов, в качеството му на зам.-министър на спорта. В момента мястото е овакантено, след като Ценов престана да заема поста, и комисията не може да се събере, до момента в който не бъде назначен нов председател.

С решение от 2 февруари 2012-та година Пловдивският общински съвет (ПОС) реши Спортното училище да се преобразува от общинско в държавно от следващата учебна година. Преди решението да бъде внесено за одобрение от Министерски съвет, Свилен Нейков е уведомил Община Пловдив, че спортното министерство може да вземе само сградата на училището и общежитието към него.