Комисия анализира причините за струпването на боклук в Столипиново
Комисия анализира причините за струпването на боклук в Столипиново / netinfo

Експертна комисия, която ще анализира причините за натрупване на големи количества боклук в „Столипиново” и да предложи решение на проблема създаде районният кмет на „Източен” Иван Тотев. Една от причините да се събират големи камари боклук е, че вътрешните улици в квартала са затворени, в тях няма контейнери за смет и колите на „Чистота” не могат да влязат, за да изхвърлят боклука. Контейнери са поставени само по улиците „Ландос” и „Прохлада” и боклук се събира само оттам. През лятото ще бъде направена рекострукция на улиците и ще бъдат поставени нови контейнери в квартала.

В района има много незаконни сметища, обясни Тотев и заяви, че няма да позволи разширяването им. Той съобщи, че се е срещнал с турския консул, който бил притеснен за незаконните сметища за строителни отпадъци в близост до турските гробища. Районният кмет се ангажирал да информира в докладна пловдивския кмет за проблема, тъй като няма правомощия да го реши сам. Той е поискал и допълнителни средства за почистване на района през почивните дни.

Припомням, че още в началото на мандата си Тотев организира мащабна акция за почистване на междублоковото пространство на ул. „Сокол” в „Столипиново”, при която бяха извозени 40 кубика отпадъци. Други 30 куб. метра боклуци бяха извозени от нерегламентирано сметище в междублоковото пространство зад Техническия университет.