река Доспатска
река Доспатска / /Дарик архив
Сформирана от областния управител на Пазарджик Стефан Мирев междуведомствена комисия проверява как се чистят речните корита в региона. Установено е, че 22 участъка имат нужда от почистване, съобщи Мирев.

В момента работата е започнала в 13 от тях. Те са в общините Пазарджик, Панагюрище, Пещера, Ракитово, Белово, Брацигово, Стрелча и Лесичово. Почистен е участък от река Доспатска край Сърница, предстои приемането му от комисията.

Качеството на работа се проверява. Тя се извършва от фирми, с които Областната администрация е сключила договори. В тях е предвидено при некачествено извършване и при неизпълнение на две предписания договорите да се прекратяват.

Това вече се е случило с дружество, наето да чисти речни корита край Стрелча. Работниците не изнасяли отсечените клони. Два пъти е направено предписание да бъдат изнесени и след като това не станало, договорът с фирмата е прекратен. Новонаетата ще почисти и клоните на предишната.

Това е една от най-приоритетните ни дейности, заяви областният управител и увери, че с колегите му ще направят всичко възможно работата да бъде свършена качествено. От нея зависи животът и имуществото на хората, допълни Стефан Мирев.