/ iStock/Getty Images
110 лева достигна месечната такса за място за паркиране пред блока, където живее собственик на автомобил в район „Централен“ в Пловдив.

Това стана по време на търг, съобщиха от пресцентъра на община Пловдив. В наддаването са участвали двама кандидати, като стъпката за наддаване е била пет лева, а началната цена - 20 лева с ДДС за месец.

"Достигането до реалната пазарна цена на местата за паркиране пред блока и огромният интерес към наемането им, е поредно доказателство, че "Централен" е най-предпочитаният район за живеене в Пловдив.

Нови паркомати улесняват паркирането в пловдивската „Синя зона“

През последните години се изградиха много нови паркоместа, но те все още са недостатъчни за нуждите на гражданите. Надявам се в бъдеще, със строежа на многоетажни паркинги, този проблем да бъде решен", коментира кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Според изменения от март в Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място, общинска собственост за местодомуване на лек автомобил, ако има повече от един претендент, се провежда търг с явно наддаване.
 
БТА