ставни болки
ставни болки / netinfo
Всеизвестна е способността на хората, имащи проблеми със ставите, да "познават" времето. Понякога на това може да се погледне откъм забавната страна, но истината е, че със ставните болки шега не бива. Пробвали ли сте да ги победите с балнеолечение, като например лекуването с минерална вода? В положителния ефект можете да се убедите сами в Балнеокомплекс "Медика Наречен". В следващите редове ще ви разкажем повече и ще ви дадем някои полезни съвети.
 
Защо ставните болки се обострят през есента и зимата? Болежките са целогодишни, но се засилват особено при по-студено време.  Причината е проста - влажността на въздуха се повишава и температурите се понижават, а това влияе много сериозно.
 
Как да ги преборим? Както вече споменахме, един чудесен начин за това е балнеолечението. Минералната вода е богата на определени минерали, които се абсорбират от кожата и лекуват организма ни. Този тип терапия може да има различни варианти - гореща или студена вода, масажиране чрез различни движения в нея, а също така релаксация и стимулация. Добре е да се консултирате със специалист кои минерални бани са най-подходящи за ставни болки, съветват от "Медика".
 
А как да ги надхитрим в ежедневието? Ето някои полезни съвети:
 
Добро обличане! Много е важно винаги да сте с достатъчно топли дрехи, а също и с удобни обувки.
 
Физическа активност! Разхождайте се и правете някои елементарни упражнения за разтягане сутрин, вечер и преди излизане.
 
Здравословно хранене! Ограничете мазнините, захарите и преработените храни и приемайте редовно плодове, зеленчуци и течности.
 
Пълноценна почивка и добър сън! Организирайте се така, че да имате време за редовна добра почивка.
 
За дългосрочно решение на проблема със ставните болки обаче трябва да се насочите към други методи, като най-приятният от тях е балнеолечението. Уверете се сами, като посетите Балнеокомплекс "Медика  Наречен“ и се насладете на красотата на Родопите, докато оздравявате!