Коце Ангелов: Ако играем добре, Литекс ще има проблеми
Коце Ангелов: Ако играем добре, Литекс ще има проблеми / plovdiv24.bg
Наставникът на Ботев Пловдив Костадин Ангелов заяви, че ако отборът му играе добре в утрешния мач срещу Литекс за Купата на България, то това би означавало труден мач за „оранжевите”.

„Така си направихме нещата, че всеки мач за нас да е финал. Целта ни е да се представим добре, а не да мислим за високи цели. Мисля, че ако отборът играе добре, ще създадем много проблеми на Литекс. Не е проблем дори да ги отстраним”, сподели старши треньорът за Гонг.

„Илиян Гаров вероятно ще пътува за мача, защото тези които вчера играха за дублиращия, няма да могат да участват”, уточни Ангелов.

„С амбиции да се представим добре, дали ще победим или не, важното е да играем добре. Ботев си има стил и трябва да го доразвием. Искам тимът да играе атакуващо, отборът да владее трайно топката и същевременно да се брани с всички сили. Това е модерният футбол – всички да участват и в двете фази”, добави Коце Ангелов.

„Изисква се малко по-голям период от време за промяната в психиката. Не е нормално да играеш тук, вкъщи, с една мотивация и лесно да предаваш навън. Ботев има нужда от конкуренция при футболистите и това не е тайна. Конкуренцията ражда едно по-добро ниво.”

„Не искам да конкретизирам сега за това, с какво искам да се подсилим през зимата. Сега ние играем с трима централни защитници, защото нямаме вътрешен халф, който да се представя достатъчно добре, освен Караджинов. В Европа тренират на много по-високи обороти, ако искаме футболът ни да се развива, ще трябва да тренираме повече. Ние трябва да свикваме с този цикъл сряда-събота. За мен в България не тренираме нормално”, завърши наставникът на „канарчетата”.
 
Чуйте цялото интервю с Костадин Ангелов в прикачения аудиофайл: