КОЦ Пловдив
КОЦ Пловдив / КОЦ Пловдив
Комплексният онкологичен център в Пловдив обмисля реализацията на поредица от срещи с водещи техни специалисти с лекари от други болници в региона с цел прецизна диагностика и правилна терапия на онкозаболяванията. Идеята е на д-р Антоанета Томова, началник на Първо отделение по химиотерапия в Онкоцентъра.
 
Ще се наблегне много на хистологичната диагностика, правилното определяне на стадиите на болестта, а оттам и най-доброто лечение за конкретния пациент. Когато болният е точно стадиран, клиницистите ще могат да направят най-правилния индивидуален план, ще се избегнат излишни разходи за лечения с химиотерапия. По този начин се насочваме към модерно, персонализирано лечение, без излишни терапии и оскъпявания, коментира д-р Томова.
 
Тя обясни още, че мултидисциплинарният екип от специалисти нерядко се натъква на дефецит от данни, непълно и неточно стадиране, което пречи да бъде максимално полезен за по-нататъшните насоки за лечение. Тъй като това единно поведение не е решено на национално ниво, решихме ние да се заемем на местно - с партньорските болници, и да проведем срещи, в които да обясним последните изисквания, новостите на световно ниво и модерния стандарт на лечение.
 
Специалистите от КОЦ започват с групата на онкоурологичните заболявания – рак на простата, на пикочен мухур, тестиси, ще продължат с рак на гърдата и всички останалите диагнози.