“Коалиция за Пловдив” стигна до Апелативна прокуратура
“Коалиция за Пловдив” стигна до Апелативна прокуратура / netinfo

Председателят на “Коалиция за Пловдив” в ОбС Николай Радев ще сезира Апелативна прокуратура- Пловдив за доизясняване ситуацията по разпространение на информация “оклеветяваща и омърсяваща имената на общинските съветници в града”. Това се наложи след като Окръжна прокуратура отказа да образува досъдебно производство по преписката на Николай Радев с мотива, че липсват данни за пресъпление от общ характер.

В медиите бе разпространено и тиражирано твърдението, че представители на политически партии са искали по 20 хил. лв., за да подкрепят предложение за облигационен заем за ремонт на пътната инфраструктура на Пловдив.

Общинските съветници от “Коалиция за Пловдив” ще поискат от аплативния прокурор да изясни ситуацията относно разпространяваните данни. От групата на Радев ще поискат отлагане на кредита, докато се изчистят нещата около него, но са убедени, че общината има нужда от този кредит точно заради това, че инфраструктурата на Пловдив е в много тежко състояние в резултат от досегашното управление на града.

С тези пари няма да се пълнят дупки, заяви Радев, а ще се осъществяват големи проекти, като построяването на мост на река Марица и за ремонт на асеновгрдския мост. Предложението предстои да бъде гласувано в следващите часове.