Кметът се отчита публично
Кметът се отчита публично / netinfo
Публичен отчет на първата година от управлението си ще направи тази вечер кметът Славчо Атанасов. Разборът на постиженията и на неуспехите ще бъде от 18 часа в зала Съединение на Историческия музей, в която бе открита предизборната му кампания и в която той положи клетва на Арахангеловден миналата година.

Експозето на Атанасов ще бъде 15-ина минути, след което гражданите ще могат да задават въпроси. Пълният 60-страничен вариант на отчета ще бъде разпространен в 5-хиляден тираж по кметствата и на други публични места в града.

Сред управленските си постижения кметът сочи изграждането на 120 детски площадки, строителството на 5 нови детски градини и разработването на стратегия за организация на транспорта. Сред неуспехите, които Славчо Атанасов обяснява с политическата криза около разпада на коалицията ВМРО- ГЕРБ, са забавената сделка за закупуване на съдове за смет и закъснялото въвеждане на GPS система в автобусите.

Политическите сили поставиха оценки между Добър/4/ и Слаб /2/ на първата година от управлението на новия кметски екип /Виж свързаната статия по-долу/