Кметът опрости санкция на Градски транспорт
Кметът опрости санкция на Градски транспорт / netinfo

Кметът Славчо Атанасов е опростил санкцията за неизпълнение на курсове на “Градски транспорт” и фирмата ще получи в пълен размер държавната субсидия и компенсациите от общината за миналия месец. Парите вече са преведени изцяло с резолюция на кмета, поставена преди заминаването му за Париж, съобщи управителят на общинското предприятие “Организация и контрол на транспорта” Вичо Кузов. Така “Градски транспорт” ще получи 145000 лева за 100-процентно покриване на разписанията, макар че според отчета на общинското контролно звено изпълнението е 67%.

Това стана, след като собственикът на превозвача Ангел Батаклиев миналата седмица обвини общинските транспортни служители в двоен аршин при проверките за спазване на графиците на рейсовете и намекна, че останалите превозвачи черпят, за да им се отчита 99% изпълнение на курсовете.

Това е лош пример, щом необслужването на разписания не се наказва, и ние ще ограничим губещите курсове късно вечер и рано сутрин, реагираха двама от собствениците на останалите 5 фирми.