Кметът не се страхува от Цар Киро, в гроба били равни
Кметът не се страхува от Цар Киро, в гроба били равни / sxc.com

Бетонният навес над гроба на роднини на алкохолния бос Кирил Рашков (Цар Киро) на Централни гробища в Пловдив, станал популярен като "мавзолея", ще бъде съборен утре със заповед на кмета.  Изпълнителният директор на общинското предприятие "Траурна дейност" Коста Попов е прибегнал до помощта на градоначалника, тъй като се притеснявал да влиза в конфликт с етнически лидер, призна Славчо Атанасов. Аз обаче не се страхувам да се противопоставя на незаконното строителство от страна на Кирил Рашков, поне в гробното поле трябва да сме равни, категоричен бе кметът.

Шефът на ОП „Траурни дейности" е дал разрешително за монтиране на временен навес, но Цар Киро е постъпил в стил на народната поговорка „качиш го на стола, той се качи на маста", илюстрира кметът.

За незаконното строителство на „мавзолея" се произнесе и РДНСК. Ромският лидер от своя страна твърди, че има всички необходими разрешителни за изливане на бетон за подпорните колони на надгробната арка. По повод изказването на инспектори от строителния контрол, че кметът или шефът на „Траурни дейности" ще трябва да платят глоба от 1000 до 5000 лева за допускане на подобно нарушение, Славчо Атанасов заяви, че му е омръзнало да го заплашват и не се страхува от глоби.