Кметът: Научих дупките по улиците наизуст
Кметът: Научих дупките по улиците наизуст / Dariknews.bg

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов разпореди тотално почистване на градските булеварди, улици и тротоари от пясъка и солта, които бяха разпръсквани по време на снеговалежите. Управителят на общинската комунална фирма „Чистота" Радослав Кошински увери, че екипите ще заработят още по-интензивно, както и че събирането на пясъка и солта не  е спирало. Той уточни, че по време на валежите са разхвърляни общо над 1200 тона пясък.

Пловдивският кмет нареди също незабавно да бъде продължено запълването със студена асфалтова смес на уличните дупки, които са се появили след заледяванията. Обидно и недопустимо за пловдивчани е да се налага самите те да обозначават кратерите със стари гуми от автомобили, научих къде са дупките в града наизуст, коментира Славчо Атанасов.

В момента кръпки се полагат в район „Западен", а от утре бригадите ще работят и по най-опасните дупки в останалата част на града, разясни началникът на капиталовото строителство в общината инж. Тошо Пашов. Според него времето вече е достатъчно топло и към края на месеца могат да заработят и асфалтовите бази, за да могат да се ремонтират улиците и по традиционния метод. По заповед на Славчо Атанасов започва и ново обозначаване със знаци на по-сериозните щети по улиците, за да се избегнат произшествия и повреди по колите.