район Северен
район Северен / район Северен

Кметът на район Северен Ральо Ралев и зам. кметът д-р Красимир Асенов връчиха грамоти на директора на ОбУ ,,Йордан Йовков” и на ученици от училището.

Поводът, за награждаването на г-жа Таня Николова и нейните възпитанички са активните усилия, които се полагат от тяхна страна за възстановяване и съхранение на културното наследство на Пловдив и района. Поощрявани и подпомагани от ръководството на училището, ученици от училището издирват, записват и възпроизвеждат  специфични културни ритуали и чествания, които са застрашени от изчезване и отпадане от културната памет на населението.

Процесът по издирване и документиране на част от културното наследство на пловдивчани, създава у учениците чувство както за съпринадлежност към историята и неповторимия дух на града, така и към създаване на мостове - приемственост между  поколенията, между старите и новите културни маркери, които изграждат онази неповторима атмосфера на древния Пловдив – каза кметът Ралев при откриването на церемонията.

,,Четете и се развивайте! Образованието е задължителна предпоставка за вашия успех. Човек се учи цял живот и това го прави полезен за себе си и за обществото” – бяха заключителните думи на Ральо Ралев.

Гостите от ОбУ ,,Йордан Йовков” благодариха на кмета и обещаха да продължат своето образование и своята кауза по опазване  на културното разнообразие на Пловдив.