Кметът на Пазарджик изнудвал Батаклиев?
Кметът на Пазарджик изнудвал Батаклиев? / Dariknews.bg

Основният превозвач на Пазарджик Ангел Батаклиев е подал сигнал в ДАНС срещу кмета на Пазарджик Тодор Попов. Според Батаклиев той е бил изнудван от Попов със SMS-и, в които чрез кодови думи е поискал подкуп за да може същият да продължи да изпълнява договора за транспорта в Пазарджик и общината. Съобщенията са от декември месец миналата година. Ангел Батаклиев раздаде разпечатка и снимка на съобщенията, които гласят: "До обяд донеси 10 пури да ги почерпя" и "Как си палавницата ми?". Телефонният номер със сигурност на кмета на общината Тодор Попов, заяви още Батаклиев.

По неофициална информация една пура струва 10 хиляди лева. Кметът Тодор Попов обаче не е уточнил каква "марка" да са пурите и срещу

Кметът на Пазарджик изнудвал Батаклиев?
netinfo
каква стойност.

Припомням, че кметът Тодор Попов заяви в началото на миналата седмица, че от 12 декември Пазарджик ще има нов превозвач. До момента обаче, няма официална информация, кой ще поеме превоза по основните пакети от транспортната схема. Източници твърдят, че това ще е пловдивската фирма "Хеброс бус". И областния управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов даде съгласието си, договор с новия превозвач да бъде сключен за шест месеца, без провеждане на конкурс.

Кметът на Пазарджик отказа да коментира обвиненията на Батаклиев. От кабинета му окачествиха думите на Ангел Батаклиев като безпочвени и несериозни.