Кметът моли за едномесечна отсрочка за дупките
Кметът моли за едномесечна отсрочка за дупките / снимка: Кирил Кирилов/ DarikNews.bg

За едномесечна отсрочка за запълването на уличните дупки помоли кметът Славчо Атанасов по време на днешната инспекция на паважното пренареждане на бул. „Копривщица". Четирите бригади на „Драгиев и Ко", които работят в район „Северен", както и хората на Иван Знаменов в „Южен", не смогват на работата, призна градоначалникът. Той припомни, че само на територията на районите „Централен" и „Южен" уличните ями заемат площ от 28 дка. Атанасов категорично отхвърли твърденията, че освен гаражните пари, общината давала допълнителни средства за запълването на дупките.

Три бригади на „Жилфонд" се грижат за пренареждане на паветата. Според кмета хлътнатините в паважа са другият сериозен проблем на градската инфраструктура. Два от екипите на „Жилфонд" работят на бул. „Копривщица" и трети - на ул. „Авксентий Велешки".

Идеята е за в бъдеще паважната настилка в града да бъде заменяна с асфалт, каза още Атанасов. Той уточни, че на някои от емблематичните улици на Пловдив - като „Иван Вазов" и „Отец Паисий", паважът ще се запази, за да се съхрани екзотиката им.